Donaties van PCMC

At the original set up the PCMC the idea was to bring together like minded people who worked in the Port Community, who had a passion for riding motorcycles and also to try and raise money for a good cause in our local community.

This page is where these good causes are given their platform.

Fietsvriendenclub Zuidwester

Spijkenisse – Vandaag ging de Fietsvriendenclub van de Zuidwester voor het eerst weer fietsen.

Deze groep bestaat uit mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en veel vrijwilligers.

Motorliefhebbers
De Port Communitie Motorcycle Club, een motorclub waarvan de leden een management/directie functie hebben bij een bedrijf dat werkzaam is in de haven of daaraan gerelateerd heeft, sponsort ieder jaar een doel of een organisatie dat geld of materiaal nodig heeft, dat niet (meer) aangeschaft kan worden omdat er geen subsidie meer ontvangen wordt.

Veiligheidshesjes
De Fietsvriendenclub heeft eerder al een bedrag ontvang voor een elektrische ondersteuning aan een zij-bij-zij fiets. Ook dit jaar kreeg de club een financiële bijdrage en veiligheidshesjes met daarop aan de achterzijde hun eigen logo en op de voorkant het logo van de motorclub. Zo zijn zij onder alle omstandigheden goed zichtbaar.

Speciale begeleiding
De eerste fietstocht werd een belevenis, want de fietsers werden door de motorrijders begeleid.

PCMC Sponsor van FC Smitshoek (Jeugd G Team)

Zaterdag, 4 oktober een prachtige zomerse dag en perfect om “ons” team te ontmoeten..

Het heeft even geduurd maar eindelijk afspraak gemaakt om met een kleine ceremonie de shirts uit te reiken aan het jeugd g team van Smitshoek. De jongens en meiden hebben een geestelijke of lichamelijke beperking maar dat hindert ze in het geheel niet om een balletje te trappen, in tegendeel. ( wij zijn overigens al uitgenodigd om tegen ze te spelen en ik voorzie al een grote nederlaag voor ons 🙂 )

Gauw even een App de wereld in gestuurd en gelukkig 7 man die mee konden.  Verzameld rond 10h45 om zodoende rond 11h00  bij Smitshoek aanwezig te zijn. Bij aankomst de motoren in slagorde op  het voorterrein geplaatst en werden verwelkomd door Marcel die ons uitnodigde in de bestuurskamer voor een kop  koffie  maar eerst moesten er wat foto’s gemaakt worden.

We zagen al een aantal spelertjes trots in het PCMC shirt lopen. (Bij aankomst waren de shirts al uitgereikt omdat ze om half twaalf moesten aantreden tegen Katwijk.) Waarom weet ik  niet ( natuurlijk  weet ik dat wel:)) maar mijn motor werd “gekozen” om het veld op te rijden en stallen voor het doel om een paar mooie foto’s te schieten.

De jongens en 2 meiden waren naar het schijnt al heel de ochtend nerveus en konden niet wachten om foto’s te maken. Nadat de foto’s gemaakt zijn, begaven wij ons daar de bestuurskamer waar Marcel eea vertelde over Smitshoek en John ons op de hoogte bracht over het reilen en zeilen van het G voetbal. Hebben leuke gesprekken gehad met de spelertjes, begeleiders en ouders en het algemene gevoel was wel dat iedereen het een leuk initiatief vond en denk dat we de banden op  een of andere manier moeten aanhalen.

De wedstrijd zelf: helaas verloren met 10-7 of iets in die orde van grootte, maar de inzet was groot en het kijk plezier als supporter was er niet minder om!